OZN-ul descoperit în 1973 în Valea Mureșului denumit „Călcâiul de la Aiud” #IstoriiAscunse @TVRTM

0
185

În 1973, pe malul Mureșului, într-o balastieră a fost descoperit un obiect cunoscut în lumea întreagă drept „Călcâiul de la Aiud” și despre care s-a speculat decenii la rând că e parte a unui OZN.

Despre „Călcâiul de la Aiud” au fost avansate mai multe teorii, însă nu s-a ajuns la o concluzie care să mulțumească toate părțile. În aceeași linie narativă, s-a discutat mult și despre o posibilă reprezentare a unui obiect zburător neidentificat în pictura din Biserica Mănăstirii din Sighișoara.

Misterul ,,Călcâiului de la Aiud”, descoperit în România, obiectul de acum 250.000 de ani cu origini ,,extraterestre”

Descoperirea impresionată de la Aiud a stârnit controverse atât în ţară cât şi în străinătate. Sursa de provenienţa ,,Călcâiului de la Aiud” rămâne încă un mister.

În 1973, pe malul Mureşului, într-o carieră de pietriş au fost descoperite trei obiecte învelite în pietriş întărit. Experţii chemaţi atunci la faţa locului au afirmat că două dintre corpuri erau fosile de oseminte provenite de la mastodonţi vechi de aproximativ 1.000.000 de ani, în timp ce al treilea părea a fi arma pe care oamenii primitivi ar fi folosit-o pentru a ucide animalele.

După analizele de laborator de la Institutul de Fizică Atomică din Măgurele, cercetătorii au afirmat că aliajul era compus din 90% aluminiu, staniu şi alte 11 materiale. Aceleaşi specificaţii au fost descoperite de către inginerii din Baia Mare şi de experţii de la ,,Alro” Slatina.

Misterul ,,Călcâiului de la Aiud”, descoperit în România, obiectul de acum 250.000 de ani cu origini ,,extraterestre”

Lasă un răspuns