SÂMBĂTĂ, 25 MARTIE : Întâlnire cu Liviu Surugiu & „Sevraj” – lansare de carte și ședință de autografe

Editura Polirom și Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită 𝐬𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟐𝟓 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞, de la ora 𝟏𝟐.𝟎𝟎, la o întâlnire cu 𝐋𝐢𝐯𝐢𝐮 𝐒𝐮𝐫𝐮𝐠𝐢𝐮 despre romanul „𝐒𝐞𝐯𝐫𝐚𝐣”, apărut recent în colecția 𝐄𝐆𝐎. 𝐏𝐫𝐨𝐳𝐚̆ a Editurii Polirom.
Vor participa, alături de autor, 𝐌𝐢𝐜𝐡𝐚𝐞𝐥 𝐇𝐚𝐮𝐥𝐢𝐜𝐚̆ și 𝐋𝐢𝐯𝐢𝐮 𝐒𝐳𝐨𝐤𝐞
Lansarea va fi urmată de o ședință de autografe.
•••
𝐃𝐄𝐒𝐏𝐑𝐄 𝐂𝐀𝐑𝐓𝐄
Imaginați-vă că Sam Spade și Philip Marlowe intră în cafeneaua lui Rick din Casablanca și-i spun: „Rick, hai cu noi să găsim șoimul maltez!”. Așa ar putea începe 𝐒𝐞𝐯𝐫𝐚𝐣, o carte care îl are ca protagonist pe Paul Coriolan, un detectiv sărac și lipsit de perspective. Fără clienți de ceva vreme și lâncezind într-o atmosferă anostă, primește pe neașteptate un telefon care îi va schimba viața. Povestea clientului pare plauzibilă, iar onorariul consistent, astfel încât Paul acceptă misiunea de a fura un obiect mistic. Totul pare să meargă conform planului, însă detectivului i se cam încurcă socotelile atunci când înțelege că nu i s-a spus întregul adevăr. Totuși, ceea ce îl împinge în abis nu e doar asta. Paul își dă seama prea târziu că altceva l-a atras în tot acest hățiș… Un roman care se citește cu sufletul la gură, pe parcursul căruia provocările pândesc la tot pasul.
„Când eram mic, am citit undeva că atomii nu se ating niciodată. Că, fizic, e imposibil așa ceva.
Dar noi suntem făcuți din atomi.
Înseamnă că nu ne atingem nicicând? E o minciună tot ceea ce simțim? Trăim într-o lume a aparențelor? Ce se petrece când un bărbat sărută o femeie? Dar când se naște un copil?
Din păcate, nu e doar o teorie. Orice atingere pare reală grație doar unui proces de repulsie electrostatică.
Atunci, ce se întâmplă când un glonț intră într-un om? Ce anume determină, cu adevărat, moartea?”
•••
𝐋𝐈𝐕𝐈𝐔 𝐒𝐔𝐑𝐔𝐆𝐈𝐔 (n. 1969) a debutat în 1994 în Jurnalul SF, publicând apoi în revistele SuperNova, Curierul Național, Gazeta SF, Argos, Nautilus, CPSF, CPSFA-Nemira, Ficțiuni, ZIN, CSF, Helion și în peste zece antologii. A publicat în cele mai importante reviste din SUA, Anglia, Franța, Italia, Spania, Germania, India, Ungaria, Peru, Estonia și Ecuador. A primit 43 de premii literare naționale și internaționale. În 2022, povestirea sa The Choice a fost selectată pentru a fi dusă de NASA pe Lună într-o capsulă a timpului în cadrul misiunii Artemis (2025). De același autor, la Editura Polirom a mai apărut volumul de proză scurtă Fata de pe Drumul Mătăsii (2021).

Vă așteptăm!

spot_imgspot_img

Subscribe

Related articles

spot_imgspot_img

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Povestiri SF ✨ Povestiri Științifico Fantastice

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura